Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Τα παιδιά πάνε στη Schoolovision 2011 με Τσιτσάνη!

Με ένα τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη θα εκπροσωπήσουν φέτος την Ελλάδα στον 3ο ευρωπαϊκό σχολικό διαγωνισμό τραγουδιού «Schoolovision 2011» οι μικροί μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Μιστεγνών Λέσβου.
Εχοντας πάρει ήδη από το 2010 τη σκυτάλη από το Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου Λέσβου, που ήταν το πρώτο που συμμετείχε στον θεσμό, και έχοντας ξεπεράσει τις τεχνικές δυσκολίες που είχαν αντιμετωπίσει την περασμένη χρονιά, τα παιδιά φέτος είναι πανέτοιμα να διαγωνιστούν ως ίσα προς ίσα με τα παιδιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών σχολείων, με ένα τραγούδι που εκφράζει την Ελλάδα και τον τόπο τους.
«Είμαστε το Δημοτικό Σχολείο Μιστεγνών και ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία στη Schoolovision 2011». Στο σύντομο βιντεάκι χαιρετισμού που έχουν ήδη στείλει στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού οι εννέα μικροί μαθητές της Ε” και της ΣΤ” τάξης του Δημοτικού Σχολείου εύχονται γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό σε όλα τα διαγωνιζόμενα σχολεία της Ευρώπης καλή επιτυχία. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς είχαν συμμετάσχει και στον περσινό διαγωνισμό με την ελληνική εκδοχή του γνωστού τραγουδιού «We are the world» του Μάικλ Τζάκσον και του Λάιονελ Ρίτσι, φτάνοντας στη 14η θέση από τις συνολικά 34 συμμετοχές.
«Τα παιδιά θα φορούν ρούχα που θα θυμίζουν παλιά εποχή. Το βιντεοκλίπ θα γυριστεί δίπλα στο κύμα, όπουθα έχουν στηθεί δύο τραπεζάκια στα οποία δύο ζευγαράκια θα πίνουν δήθεν τα ουζάκια τους και θα συζητούν. Τα υπόλοιπα πέντε παιδιά θα αποτελούν τα μέλη μιας κομπανίας που θα τραγουδάει, ενώ προς το τέλος τα ζευγάρια θα σηκωθούν και θα χορέψουν χασαποσέρβικο» σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου Ελένη Βαϊβάη, που από την πρώτη χρονιά του θεσμού πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει τους μαθητές της.
Η ίδια τόνισε ότι έχει υπάρξει συνεννόηση με ένα στούντιο όπου θα γίνει με επαγγελματικό τρόπο η ηχογράφηση του τραγουδιού. «Φέτος πιστεύουμε να κερδίσουμε μια καλύτερη θέση, αφού έχουμε και Ιντερνετ, που πέρυσι απουσίαζε, ενώ το τραγούδι που έχουμε επιλέξει είναι πιο παραδοσιακό, αφού φέτος είχαμε όρους να μη χρησιμοποιήσουμε ευρωπαϊκό τραγούδι που να χρειάζεται άδεια».
Η ίδια και οι μαθητές της έχουν προθεσμία έως τις 6 Μαΐου προκειμένου να ανεβάσουν το βιντεοκλίπ τους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, και αυτό γιατί ο παιδικός διαγωνισμός τραγουδιού πάει παράλληλα με την κανονική Eurovision. Από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, όλες οι χώρες που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα μπορούν να βλέπουν τα βίντεο που έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα και να ψηφίζουν αυτό που προτιμούν. Στις 13 Μαΐου θα γίνει η τηλεδιάσκεψη, στην οποία φέτος θα μπορέσουν να λάβουν μέρος και οι μαθητές της Λέσβου. Σημειώνεται πως, μέχρι σήμερα έχουν ανεβάσει τα δικά τους βίντεο χαιρετισμού περίπου 25 σχολεία από όλη την Ευρώπη.
Πηγή: www.infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου